АСОЦІАЦІЯ «УКРКОНДПРОМ» ПІДТРИМУЄ ЗУСИЛЛЯ МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ СПРЯМОВАНІ НА ПРОСУВАННЯ УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ

Гру 29 2017 Опубликовал в Без рубрики, Надходження, Новини

Картинки по запросу укркондпром фотоТаку заяву зробив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

Він наголосив, що у 2017 році за ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі було здійснено ряд важливих кроків, спрямованих на підтримку експортного потенціалу українських виробників, а ухвалення Урядом Експортної стратегії України має прискорити реалізацію започаткованих ініціатив. До того ж, сектор харчової і переробної промисловості серед перспективних секторів і користується високим попитом на світових ринках. Враховуючи динаміку та структуру розвитку глобальної економіки, важливими для підтримки є ті сектори економіки, що наразі розвиваються в усьому світі та можуть стати рушійною силою для зростання у найближчі роки.

За словами Олександра Балдинюка, Мінекономрозвитку вже зараз впроваджує частину заходів, передбачених цим документом. Зокрема, розпочато процес створення Експортно-кредитного агентства, а Офіс з просування експорту допомагає українським компаніям виходити на нові ринки.

Окрім того, важливим досягнення цього року стало приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження, що дозволить нашим виробникам експортувати товари на умовах преференційного походження в треті країни, які є учасниками цієї конвенції. Таким чином українським товарам відкриється доступ до ринків 42 країн і територій.

Також Україну було включено до міжнародної торговельної ініціативи «Один пояс – один шлях».

Олександр Балдинюк висловив сподівання, що  передбачені Експортною стратегією заходи будуть успішно реалізовані та стануть відчутним поштовхом до розвитку експортного потенціалу України. Адже українські виробники мають всі шанси завойовувати  нові ринки, за умови впровадження ефективної системи державної підтримки експортерів та дієвих кроків з просування експорту на зовнішніх ринках.

Нет ответов пока

Залишити відповідь