Заява від бізнесу для Кабінету Міністрів України щодо Податку на виведений капітал

Вер 19 2017 Опубликовал в Без рубрики, Надходження

    Представники українських бізнес-асоціацій висловлюють занепокоєння з приводу заяв вищого політичного керівництва держави щодо перенесення дати ліквідації дискреційного податку на прибуток та переходу до оподаткування виведеного капіталу

     Відповідно до рішення Національної ради реформ 2016 року, а також згідно з нормами Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», моментом відміни одного з найбільш корумпованих та дискреційних податків в Україні – податку на прибуток підприємств – та його заміни податком на розподілений прибуток має стати саме 01 січня 2018 року. Більше того, цим самим законом регламентовано внесення проекту закону щодо запровадження нової системи оподаткування прибутку підприємств на голосування до Верховної Ради України до липня 2017 року.

     Зміна концепції оподаткування прибутку підприємств є системною реформою, що здатна значно скоротити загальний рівень корупції у податковій сфері. Незважаючи на те, що, за підрахунками профільних експертів, запровадження нової системи оподаткування прибутку може скоротити бюджетні надходження на 25 млрд. грн. у перший рік після  запровадження моделі ПнВК, його позитивний вплив на інвестиційне та бізнес середовище забезпечить додаткове економічне зростання на рівні 2% ВВП.

     Крім того, ліквідація податку на прибуток та перехід до моделі ПнВК суттєво спростить адміністрування оподаткування прибутку підприємств та необхідності у перевірках, зменшить корупційні можливості і зловживанняз боку податкових органанів та збільшить внутрішній інвестиційний ресурс підприємств.

 Враховуючи вищезазначене, представники громадянського суспільства та бізнесу закликають Кабінет Міністрів виконати рішення чинного законодавства та Національної Ради реформ та у найкоротші терміни розглянути та погодити проект закону про запровадження оподаткування виведеного капіталу і внести його на розгляд до Парламенту.

Нет ответов пока

Залишити відповідь