Асоціація «Укркондпром» звертає увагу, що лише у жовтні цього року закупівельна вартість борошна, цукру, олії та інших видів агросировини зросла на 10-20% (з початку року таке зростання склало 30-50%), що невідворотно спричинить швидке зростання цін на хлібопекарську та борошняну кондитерську продукцію.
Таку заяву зробив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.
За його словами, найболючішого цінового тиску зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне та цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку у собівартості цієї продукції.
Як наголосив керівник «Укркондрому», національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн. грн. протягом останнього місяця, внаслідок зростання вартості сировини, та не матимуть іншого виходу окрім підвищення цін на свою продукцію.
Олександр Балдинюк прогнозує, що зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10% в листопаді-грудні 2020 року, що спричинить зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрати близько тисячі робочих місць. При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до послаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках та сповільнення темпів росту експорту.
Залишити відповідь