Таку заяву зробив Президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.
Він повідомив, що з липня 2021 року почалось падіння виробництва кондитерської продукції. Зокрема, виробництво карамельної та шоколадної груп кондитерки скоротилось у липні 2021 року на рекордні 25,9% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року і в серпні падіння продовжилось – в порівнянні до серпня 2020 року падіння склало 12,5%.
«Схожі темпи падіння виробництва спостерігалися хіба що в 2014 році, але тоді це пояснювалось закриттям російського ринку і початком війни» – наголосив президент Асоціації.
Він також зазначив, що «крім рекордного падіння обсягів виробництва ми маємо інше сумне для України «досягнення» – рекордне зростання імпорту солодощів на 28,8%» за перше півріччя.
Залишити відповідь