Ситуація з чергами автотранспорту на кордонах України

Критична ситуація з багатокілометровими чергами, яка утворилися на прикордонних переходах українсько-польського кордону на початку вересня цього року, значно покращилась.

Про це повідомив президент Асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк.

“На сьогодні черги скоротились майже в 10 разів, зокрема в тому ж Ягодині – до 250 авто, а час простою вантажівок на кордоні – в три рази, з десяти до трьох-чотирьох днів. Це більше, ніж хотів би український експортер,  але прогрес очевидний”, – зазначив глава Укркондпрому.

За його словами, причиною заторів була низька пропускна здатність прикордонних переходів, зумовлена процедурами перевірок вантажів з польської сторони при зростаючому в умовах війни вантажопотоці з українського боку.

Він звернув увагу, що “за вісім місяців військової агресії росії найбільшою транспортною опорою української економіки стали саме автоперевізники: 14% експорту та 53% імпорту перевозилось у вересні 2022 року саме автотранспортом”. 

За словами керівника Укркондпрому, кризу вдалося значно зменшити завдяки спільним зусиллям відповідних українських держорганів в межах проєкту “Відкритий кордон”.

З повним текстом прес-конференції можна ознайомитися за посиланням: https://interfax.com.ua/news/press-release/863845.html

Нет ответов пока

Залишити відповідь