Поточна діяльність ТК 152

– ISO/TC 34/SC 7 «Спеції, кулінарні пряності та приправи», активний член (Р-член)
– ISO/TC 34/SC 8 «Чай», активний член (Р-член)
– ISO/TC 34/SC15 «Кава», активний член (Р-член)

– МТК 152 «Харчові концентрати, чай кофе, натуральні ароматизатори та барвники», активний член (Р-член).

ТК 152 розглянуло 16 проектів міждержавних стандартів. По всім проектам було «утримання» від погодження, оскільки в Україні розроблюються нормативно-правові акти, які імплементують європейське законодавство.

– МТК 149 «Кондитерские изделия».

ТК 152 надав 15 відповідей на запити підприємств галузі щодо правильності маркування, назви виробів, показників якості та безпечності на відповідність національним нормативним документам (ДСТУ) та чинним нормативно-правовим актам.

ЩОРІЧНИЙ ЗВІТ ДІЯЛЬНОСТІ за 2017 рік

Технічного комітету стандартизації 152

«Продукція кондитерська та харчоконцентратна»

Протягом 2017 року ТК 152 провело 6 засідань, кількість питань, що потребували голосування – 35.

Розроблення та прийняття національних стандартів, змін та поправок до них.

ТК 152 було розроблено такі проекти національних стандартів:

  • ДСТУ 2633 «Продукція кондитерського виробництва. Терміни та визначення понять»;
  • ДСТУ 4660 «Напівфабрикати. Глазурі та маси для формування. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4033 «Вафлі. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4052 «Крекер. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 5004«Какао-масло. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4460 «Вироби бісквітні. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4391 «Какао-порошок. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 5006 «Какао терте. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4429 «Галети. Загальні технічні умови»;
  • ДСТУ 4333 «Мармелад. Загальні технічні умови»,

які в подальшому були прийняті на національному рівні Національним Органом Стандартизації ДП «УкрНДНЦ».

Нові національні стандарти використовуються для виробництва кондитерської продукції усіма членами Асоціації «Укркондпром», що зумовлюють стабільну високу якість та безпечність продукції.

Взаємодія:

  1. ТК 19 «Науково-технічна термінологія».
  2. Міжнародних та регіональних організацій, які здійснюють діяльність у сфері стандартизації:

– ISO/TC 34/SC 7 «Спеції, кулінарні пряності та приправи», активний член (Р-член)
– ISO/TC 34/SC 8 «Чай», активний член (Р-член)
– ISO/TC 34/SC15 «Кава», активний член (Р-член)

– МТК 152 «Харчові концентрати, чай кофе, натуральні ароматизатори та барвники», активний член (Р-член). ТК 152 розглянуло 11 проектів міждержавних стандартів. По всім проектам було «утримання» від погодження, оскільки в Україні розроблюються нормативно-правові акти, які імплементують європейське законодавство.

ТК 152 надав 10 відповідей на запити підприємств галузі щодо правильності маркування, назви виробів, показників якості та безпечності на відповідність національним нормативним документам (ДСТУ) та чинним нормативно-правовим актам.

Сторінки: 1 2