
З 4 лютого 2021 року в Україні будуть діяти норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють в Європі вже більше 14 років.
Міністерство охорони здоров’я України затвердило оновлені державні санітарні правила і норми щодо максимально допустимих рівнів окремих забруднювачів у харчових продуктах (наказ №1238 від 22 травня 2020 року).
Наказ набуває чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування за винятком окремих показників, для яких встановлено додатковий 3-річний перехідний період.
Слід підкреслити, що на переконання бізнесу, це першочергово дозволить усунути торговельні бар’єри, оскільки буде гармонізовано значення показників із країнами ЄС, зокрема, врегульовано норми до кількості нітратів в деяких видів листкових салатів (руколи, тощо); кількості мікотоксинів в горіхах, тощо, що дозволить їх імпорт з країн ЄС.
Залишити відповідь