Асоціація “Укркондпром” взяла участь у Конференції «Технології виробництва та пакування кондитерських виробів

16 вересня 2020 року в Києві пройшла Конференція «Кондитерська галузь в умовах нових викликів», в якій взяв участь президент Асоціації “Укркондпром”- Олександр Балдинюк.

Під час свого виступу Олександр Балдинюк повідомив, що  за результатами першого півріччя 2020 року обсяги експорту української кондитерської продукції залишились приблизно на рівні минулого року (115 тис.тонн експортовано за 6 місяців  2020 р., в той час як в першому півріччі 2019р. цей показник становив 114,7тис.тонн), динаміка зростання експорту сповільнилась в том числі через Covid-19. Щодо імпорту, то переважна частина кондитерської продукції зараз імпортується  в Україну з таких країн як:  Польща (31%), Австрія, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, Італія, Болгарія, Туреччина(9,3%).

Олександр Балдинюк також розповів про проблеми галузі, зокрема, стосовно необхідності законодавчого врегулювання реєстрації місць зберігання алкоголю, що використовується для власних виробничих потреб у якості інгредієнта; обмеження кількості транс-ізомерів в продуктах харчування; відсутності Державного реєстру щодо харчових добавок тощо.


Посилання на відео-ролик з конференції “Кондитерська галузь в умовах нових викликів 2020” – https://www.youtube.com/watch?v=psVAwaKkdvc&feature=youtu.be

Нет ответов пока

Залишити відповідь