УЗБЕКИСТАН РОЗБЛОКУВАВ ДОСТУП ДО РИНКУ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ТОВАРІВ

Гру 17 2018 Опубликовал в Без рубрики, Надходження, Новини

Пов’язане зображення

В Асоціації «Укркондпром» повідомляють, що з 17 грудня 2018 року узбецька митниця в повному обсязі відновила розмитнення товарів походженням з України, в т.ч. української кондитерської продукції.

«Констатуємо, що для українських солодощів узбецький ринок на сьогодні розблоковано, – заявив президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, – ми отримали інформацію від експортерів, що на даний момент вантажі вже розмитнюють».

В Асоціації відзначили роль Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у вирішенні проблеми.

«Треба віддати належне Мінекономрозвитку та особисто Першому віце-прем’єр-міністру Степану Кубіву, які працювали в режимі щоденних консультацій з експортерами та ведення переговорів з узбецькою стороною протягом всього періоду блокування українського експорту, поки розмитнення вантажів не було відновлено. Саме така наполегливість дала результат», – повідомив Олександр Балдинюк.

Президент «Укркондпрому» відзначив важливість оперативного врегулювання проблеми та розблокування узбецького ринку для кондитерської продукції у зв’язку з наближенням новорічно-різдвяних свят, коли традиційно відвантажуються на експорт найбільші обсяги кондитерки. Відсутність доступу до узбецького ринку в цей період завдала б значних збитків українським експортерам.

Як відомо, Узбекистан з листопада 2018 року призупинив розмитнення вантажів з України без офіційного повідомлення причин. Зокрема, надходила інформація про заблоковані вантажі з фармацевтичною, кондитерською продукцією та цукром.

Українсько-узбецький товарообіг за 9 місяців 2018 року становив 303,4 млн.дол. Зокрема, український експорт в Узбекистан зріс на 82,6% до 212,8 млн.дол, імпорт з Узбекистану зріс на 11% до 90,6млн.дол.

Нет ответов пока

Залишити відповідь