ІНФРАСТРУКТУРНІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ПРОЕКТИ – ПІДПРИЄМЦЯМ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ

Сер 18 2020 Опубликовал в Новини

У Києві пройшла відеоконференція з впровадження інфраструктурних та енергозберігаючих інноваційних проектів УСПП для ОТГ.

Серед учасників – більше 370 представників з Латвії, Литви та України, а сам захід знайшов підтримку Міністерства розвитку громад та територій України.

Ключовим напрямком стала презентація литовського обладнання Traidenis з біологічної очистки стоків. Його призначено для ефективного очищення комунально-побутових стоків як приватних  будинків, так і невеликих міст до 10 тис. жителів. Обладнання виключає потрапляння забруднюючих речовин  в ґрунти та водойми, зберігає здоров’я людей.

В ЄС давно використовуються  модульні системи очищення стічних вод, які не потребують постійного обслуговування, довготривалі у використанні та можуть бути адаптовані під потреби будь-якого об’єкту.

Унікальні технології обігріву, охолодження та зменшення вологості в приміщенні Wasserkabel Baltic представили латвійські партнери. Йдеться про капілярні мати, що можуть бути вмонтовані в різну поверхню та виділяти  тепло через інфрачервоне випромінювання. Вони ж працюють за потреби і на охолодження.

Компанія «Enterprise Ukraine», що об’єднує підприємців –– членів УСПП,  презентувала  системи знезараження повітря на основі ультрафіолету – рециркулятори повітря. Аналогічні системи вже давно встановлюють в аеропортах, літаках, торгових центрах за кордоном, щоб максимально запобігти поширенню вірусів і бактерій.  Повітря,  проходячи через рециркулятор, практично повністю очищається від патогенних часток  і вірусів.

А. Кінах під час заходу наголосив, що в УСПП готові всіляко допомагати об’єднаним територіальним громадам – забезпечити участь місцевих підприємців  у процесах виробництва,  надати сприяння споживачам у доступі до унікальної продукції, поділитися будь-якими інноваційними ідеями.

Нет ответов пока

Залишити відповідь