Асоціація “Укркондпром” висловлює свою підтримку Першому заступнику Міністра аграрної політики та продовольства України Т.М. Висоцькому

Сер 30 2023 Опубликовал в Без рубрики, Надходження, Новини

Асоціація «Укркондпром» є єдиним галузевим об’єднанням виробників кондитерської, харчоконцентратної, крохмалепатокової продукції та кави в Україні, і об’єднує близько 30 провідних підприємств, що забезпечують близько 60% кондитерського, 70% харчоконцентратного та кавового, і 90% – крохмалепатокового виробництва в Україні.

Асоціація була дуже здивована, коли дізналася, що 24 серпня 2023 року Висоцькому Тарасу Миколайовичу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Адже від початку повномаштабної війни Міністерство аграрної політики України, в тому числі Т.Висоцький, фактично займалося тим, що рятувало гуманітарну ситуацію в країні в надзвичайно складних умовах, коли значна частина продовольчих підприємств  взагалі зупинили свою діяльність.

Підприємства в перші тижні війни працювали в надскладних умовах, виробничі процеси були порушені через масових виїзд працівників, неможливість знайти новий персонал, руйнування логістичних процесів, розірвані ланцюги постачання, втрату доступу до сировини, та інші ризики пов’язані з масованими обстрілами з боку росіян та окупацією окремих регіонів.

Окрім того, частина постачальників відмовлялась продавати сировину продовольчим підприємствам, оскільки було не зрозуміло, що буде з курсом гривні. Та і готову продукцію постачати не завжди була можливість через проблеми з транспортом та логістикою.

Забезпечити населення продовольством в таких умовах – надскладна задача. Міністерством аграрної політики вживалися всі можливі заходи, щоб запустити процеси виробництва та надати імпульс підприємствам, щоб вони продовжили працювати та виготовляти продовольчу продукцію. Адже величезний потік переміщених осіб – це величезне навантаження на продовольчу інфраструктуру, тому в країні відчувалася значна нехватка продуктів харчування. Проводити тендери в цій ситуації було неможливо, оскільки треба було оперативно забезпечити продовольством великі групи населення, особливо переміщених осіб, які опинились в інших містах з мінімальним запасом фінансових ресурсів. Потім виникла потреба в забезпечені значних обсягів гуманітарних поставок на деокуповані території.

В умовах блокади портів, логістика з закордону іншими маршрутами тільки починала налагоджуватись і обсяги були недостатні через низьку пропускну спроможність прикордонної інфраструктури. Партнери на заході не були готові оперативно збільшити пропускну здатність переходів для збільшення обсягів пропуску продукції.

Робота Мінагропродполітики та, зокрема, Т.Висоцького в перші місяці війни була визначальною для подолання продовольчого колапсу в країні, про якої було розгорнуто повномаштабну військову агресію.  Завдяки ефективній роботі Мінагропродполітики в дуже оперативному порядку змінювалось регулювання, вносились правки в нормативно-правові акти, щоб реагувати на економічні виклики та виробничі потреби, які виникали щодня.

Варто відзначити, що в цих надскладних умовах Т.Висоцький проявив себе дуже ефективним менеджером, який опікувався національними інтересами. Завдяки йому було вирішено ряд проблем українських виробників продовольства, що дозволило пережити цей складний період часу і працювати ефективніше, зокрема, і підприємствам кондитерській галузі.

За останні роки Асоціація «Укркондпром» піднімала перед Мінагропродполітики ряд проблемних галузевих питань до вирішення яких активно долучався Т.Висоцький, та особисто сприяв просуванню необхідних для галузі рішень, але жодного разу Асоціація не чула навіть натяків на корупційні дії для вирішення цих питань.

Як представник бізнесу, Асоціація Укркондпром може охарактеризувати Т.Висоцького як порядну та чесну людину, ефективного менеджера, тому ми зацікавлені у подальшій співпраці з ним на посаді першого заступника міністра агропродполітики.

Нет ответов пока

Залишити відповідь