Дмитро Сенік: просування українських солодощів у країнах Затоки та АСЕАН – один із економічних пріоритетів МЗС України в 2021 році

15 січня під головуванням заступника міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитра Сеніка відбулася координаційна онлайн-зустріч представників посольств України в країнах Затоки та Південно-Східної Азії, USAID та українських експортерів солодощів.

Зустріч проходила в рамках ініціативи VTrade Confectionery Foods, яку реалізує галузева асоціація «Укркондпром» за фінансової підтримки USAID в рамках програми «Конкурентоспроможна економіка України». Ініціатива має на меті допомогти українським виробникам розширити географію експорту попри обмеження, які накладає пандемія Covid-19. 

Відкриваючи захід, Дмитро Сенік підкреслив: «Ця ініціатива – одна з пріоритетних для МЗС України на економічному напрямі в 2021 році. По-перше, мова йде про ринок харчових продуктів, на якому Україна традиційно тримає сильні позиції. По-друге, це – експорт товарів з високою доданою вартістю. Просування української продукції відповідає завданню Президента України щодо економізації української зовнішньої політики у рамках експортної стратегії України». 

З повним текстом можна ознайомитись за посиланням –
Дмитро Сенік: просування українських солодощів у країнах Затоки та АСЕАН – один із економічних пріоритетів МЗС України в 2021 році | Міністерство закордонних справ України (mfa.gov.ua)

Нет ответов пока

Залишити відповідь