Зростання цін на цукор знищує переробні галузі промисловості

Сьогодні, 1 липня, о 12.30 у прес-центрі інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна” відбулась відео-конфенція представників асоціацій різних переробних галузей промисловості, зокрема, Асоціації “Укркондпром” стосовно стурбованості ситуацією з цінами на  цукор. Асоціації закликають Уряд запобігти ускладненню соціально-економічної ситуації внаслідок вимушеного підняття цін на соціально-значущі продукти харчування, в яких використовується цукор: хлібопекарську, молочну, кондитерську продукцію, морозиво, напої тощо.

За останній рік ціни на цукор в Україні зросли вдвічі та продовжують зростати, незважаючи на те, що його ціна в Україні на 30-40% перевищує світові ціни. Це  вже спричинило зростання цін на соціально значущі продукти харчування та призвів до погіршення становища переробних харчових галузей, а також призвело до падіння купівельної спроможні громадян, підвищило соціальну напругу в суспільстві. У переробних галузях через здорожчання сировини спостерігається падіння обсягів виробництва та реалізації продукції, зменшення рентабельності, що, як наслідок, призводить до погіршення стану галузей та вимушеного скорочення близько десяти тисяч робочих місць.

Відео-конференцію можна переглянути на сайті Інтерфакс України за посиланням: https://ua.interfax.com.ua/news/video/752896.html

Нет ответов пока

Залишити відповідь