Україна може повністю припинити експорт кондитерської продукції до Туреччини


Україна на тлі введення Туреччиною додаткового мита на імпорт кондитерської продукції в розмірі від 15% до 20% може припинити експорт кондитерської продукції в цю країну і втратити через це $ 15 млн на рік, повідомив президент Асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк.
Асоціація “Укркондпром” направила лист до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України на ім’я заступника міністра, торгового представника України Тараса Качки, в якому повідомлялось про те, що рішення Туреччини стосовно введення додаткового мита призведе до припинення українського кондитерського експорту до Туреччини. Втрати України можуть досягти $ 15 млн. Ми чекаємо відповіді з боку нашої держави на вказане рішення Туреччини “, – зазначив Олександр Балдинюк в коментарі агентству” Інтерфакс-Україна “.
Президент Асоціації зазначив, що Україна під час вступу до СОТ підписала з Туреччиною двосторонній протокол про взаємний доступ на ринок на нерівноправних для себе умовах з торгівлі солодощами.
“Україна погодилася застосовувати щодо турецьких кондвиробів мита в розмірі від 5 до 15% в залежності від групи товарів, в той час як аналогічні українські товари Туреччина обкладає митом на рівні 35-45%, причому країна стягує досить складні для розрахунку мита – крім вартісних і специфічних мит також застосовується додаткове мито на агрокомпоненти. Але незважаючи на той факт, що Туреччина застосовує набагато більші мита по відношенню до нас, ми маємо паритетний торговий оборот “, – пояснив Олександр Балдинюк.
З повним текстом статті можна ознайомитись за посиланням:https://interfax.com.ua/news/economic/681705.html

Нет ответов пока

Залишити відповідь