«Укркондпром»: виробники солодощів призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ

За його словами, з цією проблемою зіткнулись не лише виробники солодощів, а й інші харчові галузі, і якщо влада не втрутиться в ситуацію, це може призвести до катастрофічних наслідків.

«Такі ціни на газ є непід’ємними для промисловості, тому намагання влади ігнорувати існуючу проблему та уникати її вирішення вже призводить до зупинки багатьох виробництв, скорочення персоналу та різкого падіння надходжень до держбюджету. Наслідком цього також стане значне зростання цін продовольчу продукцію, що призведе до погіршення купівельної спроможності та падіння рівня життя громадян. Уряд має вжити заходів, щоб стримати різке зростання цін хоча б на продовольчу продукцію, до вартості якої найбільш чутливі соціально вразливі верстви населення», – заявив президент «Укркондпрому».

Він переконаний, що єдиний вихід із ситуації – це забезпечення виробників продовольчої продукції газом за прийнятними цінами.

«Собівартість українського газу за даними уряду близько 3 грн/куб, а всі харчові галузі разом споживають лише 6% від загальних промислових потреб газу. Тому тимчасово надати пільгові ціни на газ для виробників, що забезпечують продовольчу безпеку країни,  можливість є і це необхідно зробити якомога швидше, адже з початку січня підприємства почнуть зупинятися», – зазначив О.Балдинюк .

Президент «Укркондпрому» закликав владу не зволікати і негайно втрутитись у ситуацію в харчовій промисловості, адже криза в продовольчому секторі може мати катастрофічні наслідки як для економіки, так і для країни загалом.

Плюс 20 гривен на кубе за два дня. Почему газ в Украине уже дороже 73 гривен и чего ждать дальше

Хлібопекарі  заявили про можливі збої у виробництві через ціни на газ.

Ціна газу в Європі перевищила  $1900/тис. куб. м в очікуванні перших морозів.

Як повідомлялось, ціна на газ злетіла  через холоди – українцям загрожує подорожчання продуктів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на початку жовтня, що в підземних сховищах України накопичила майже 19 млрд кубометрів газу, чого достатньо для проходження зими.

Екс-міністр економіки України Олексій Любченко оцінив собівартість видобутку українського газу в 3 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Сторінки: 1 2

Нет ответов пока

Залишити відповідь