Антимонопольним комітетом України погоджено Правила професійної етики у конкуренції на ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави.
Прийняттям зазначених Правил встановлюються загальні принципи професійної етики, морально-етичні стандарти, правила та загальні домовленості, на основі яких підприємства-виробники кондитерської, харчоконцентратної продукції та кави України здійснюють свою господарську діяльність.
Метою розроблення відповідних правил є, зокрема: утримання від будь-яких дій у конкуренції, що суперечать торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності; забезпечення правдивого інформування про якість кондитерської, харчоконцентратної продукції та кави і надійного захисту прав споживачів щодо належної якості продукції; сприяння становленню механізмів саморегуляції та запобігання вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та прав споживачів.
Правила розроблені відповідно до вимог законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та з урахуванням особливостей функціонування ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави з урахуванням досвіду практичного застосування Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції” та Паризької конвенції з охорони промислової власності.
Повний текст Правил професійної етики у конкуренції на ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави розміщено на сайті АМКУ.
Пресс-служба Антимонопольного комітету
Залишити відповідь