Антимонопольний комітет погодив Правила професійної етики у конкуренції на ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави

Січ 09 2014 Опубликовал в Надходження

АМКУАнтимонопольним комітетом України погоджено Правила професійної етики у конкуренції на ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави.

Прийняттям зазначених Правил встановлюються загальні принципи професійної етики, морально-етичні стандарти, правила та загальні домовленості, на основі яких підприємства-виробники кондитерської, харчоконцентратної продукції та кави України здійснюють свою господарську діяльність.

Метою розроблення відповідних правил є, зокрема: утримання від будь-яких дій у конкуренції, що суперечать торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності; забезпечення правдивого інформування про якість кондитерської, харчоконцентратної продукції та кави і надійного захисту прав споживачів щодо належної якості продукції; сприяння становленню механізмів саморегуляції та запобігання вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та прав споживачів.

Правила розроблені відповідно до вимог законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та з урахуванням особливостей функціонування ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави з урахуванням досвіду практичного застосування Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції” та Паризької конвенції з охорони промислової власності.

Повний текст Правил професійної етики у конкуренції на ринку кондитерських, харчоконцентратних виробів та кави розміщено на сайті АМКУ.

Пресс-служба Антимонопольного комітету

Нет ответов пока

Залишити відповідь